WAZAN Merealisasikan Hasrat Pewakaf | CENTRE FOR MANAGEMENT OF WAQF, ZAKAT AND ENDOWMENT (WAZAN)
» NEWS » WAZAN Merealisasikan Hasrat Pewakaf

WAZAN Merealisasikan Hasrat Pewakaf

UPM, 15 Februari 2019 – Pemantapan dana wakaf  UPM terus dipacu dengan kerjasama semua warga UPM bersama WAZAN. Pada tahun ini, sempena Majlis Perutusan Yang Berbahagia Naib Canselor 2019, WAZAN telah berjaya menunaikan hasrat para penyumbang dana wakaf Ambulans yang bernilai hampir RM230,000. Di samping itu, hari ini WAZAN turut menerima sumbangan wakaf Royalti Buku daripada Profesor Dr. Abdul Muati @ Zamri Ahmad, Dekan Fakulti Bahasa Moden dan Komunikasi. Wakaf ini melibatkan tiga buku nukilan beliau antaranya “Keris Melayu Semenanjung: Satu Pengenalan”, ‘Kota Kuala KEDAH: Gelanggang Harimau Menerkam” dan “Kuala Kedah Fort: Court of Leaping Tiger”.

Hasil royalti buku ini sudah pasti dapat dimanfaatkan oleh WAZAN untuk meluaskan lagi bantuan wakaf kepada pelajar asnaf khususnya. Seterusnya, hasil keuntungan buku ini turut meningkatkan pembangunan pendidikan  tinggi di UPM. Oleh yang demikian, WAZAN sangat berbesar hati dengan sumbangan yang telah diberikan oleh semua pewakaf di WAZAN khususnya warga kampus dan masyarakat setempat. Semoga segala pemberian wakaf yang disumbangkan akan mendapat keberkatan dan ganjaran yang besar di sisi Allah S.W.T.

Date of Input: 04/03/2019 | Updated: 04/03/2019 | m.jazmi

SXEULAP~