WAZAN Menjalani Latihan Pencegahan Kebakaran (Fire Drill) | CENTRE FOR MANAGEMENT OF WAQF, ZAKAT AND ENDOWMENT (WAZAN)
» NEWS » WAZAN Menjalani Latihan Pencegahan Kebakaran (Fire Drill)

WAZAN Menjalani Latihan Pencegahan Kebakaran (Fire Drill)

WAZAN UPM, 30 September 2019 – WAZAN telah menjalani latihan pencegahan kebakaran (fire drill) anjuran Unit Bantu Mula Bahagian Keselamatan Universiti. Latihan ini telah berlangsung di kawasan perkarangan pejabat WAZAN. Antara peserta yang menjalani latihan ini adalah terdiri daripada pegawai-pegawai WAZAN, Pegawai dari Pejabat POS, Asnaf, Unit Bantu Mula, Pusat Kesihatan UPM serta orang ramai.

Tujuan latihan pencegahan kebakaran ini dijalankan adalah kerana ia adalah diwajibkan bagi setiap PTJ yang ada di UPM. Latihan kebakaran ini mestilah dijalankan sekurang-kurangnya setahun sekali. Latihan ini mengambil masa sekitar 15 minit. Hasil daripada laporan pemerhatian Unit Bantu Mula, mereka mendapati bahawa pihak WAZAN berada dalam keadaan memuaskan.

Date of Input: 30/09/2019 | Updated: 30/09/2019 | nuruliman

SXEYKAO~