Bersama Pakar WAKAF MAIWP Di Pulau Pinang | CENTRE FOR MANAGEMENT OF WAQF, ZAKAT AND ENDOWMENT (WAZAN)
» NEWS » Bersama Pakar WAKAF MAIWP di Pulau Pinang

Bersama Pakar WAKAF MAIWP di Pulau Pinang

Pulau Pinang, 1 MAC 2019 – WAZAN terus komited menyokong usaha pembangunan dana wakaf. Sejajar itu, WAZAN yang diwakili oleh Dr. Haji Razali Othman telah hadir dalam sesi mesyuarat bersama Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) di Pulau Pinang. Pasukan pengurusan wakaf (MAIWP) merupakan entiti terpenting dalam mengembangkan lagi potensi wakaf. Pertemuan bersama WAZAN menjadi wahana terbaik untuk WAZAN memberikan idea dan sokongan dalam menyiapkan dasar pengurusan wakaf (MAIWP).

Pelbagai jabatan MAIWP telah terlibat dan masing-masing kelihatan sunguh bersemangat dan komited untuk merealisasikan tangungjawab besar ini. Pakar-pakar pengurusan wakaf seperti Prof. Mashitoh dan Prof. Madya. Dr. Fairuz turut sama membantu menjayakan misi besar MAIWP ini. Oleh yang demikian, WAZAN akan terus mendoakan kejayaan MAIWP dalam menyelesaikan misi ini. Seterusnya, WAZAN berharap peranan MAIWP sebagai “Sole Trustee” dan “Mutawalli” akan dapat dicapai dengan cemerlang. Oleh itu, MAIWP perlu dijadikan contoh terbaik dan mampu menjadi ikutan kepada para pentadbir wakaf di semua institusi.

Date of Input: 13/03/2019 | Updated: 13/03/2019 | m.jazmi

SXDcSAI~