| CENTRE FOR MANAGEMENT OF WAQF, ZAKAT AND ENDOWMENT (WAZAN)
list of latest announcement

ACCORDING TO MOVEMENT CONTROLL ORDER (MCO) 3.0.

PAY ZAKAT VIA ONLINE!!

 

Click here for more info

ASSALAMUALAIKUM WBT / SALAM SEJAHTERA

Pelanggan yang dihormati,

Bagi mempertingkatkan kualiti perkhidmatan sokongan di Pusat Pengurusan Wakaf, Zakat dan Endowmen (WAZAN), Universiti Putra Malaysia (UPM), kami menjemput anda untuk mengisi Borang Kajian Kepuasan Pelanggan – Perkhidmatan Sokongan yang telah disediakan oleh Pusat Strategi Korporat dan Komunikasi UPM seperti yang terkandung dalam pautan berikut:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeyzBGsYK1cSOm5dzlvBGF804tTJPuvLYE0BYM_1wiO6_IeRg/viewform

Kerjasama yang diberikan amat kami hargai dan diucapkan jutaan terima kasih.

Sekian.
 

“WAKAF DAN ZAKAT MEMBAWA BERKAT”
 
 
"BERILMU BERBAKTI"
 
Yang menjalankan amanah,
 
SEKSYEN DAKWAH DAN PEMASARAN
PUSAT PENGURUSAN WAKAF, ZAKAT DAN ENDOWMEN
UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA
Assalamualaikum wbt dan Salam Sejahtera
 
Warga UPM yang dikasihi Allah SWT,
 
Pertamanya, saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan jutaan Terima Kasih atas sumbangan ikhlas tuan/puan ke Tabung UPMPRIHATIN@WAZAN. Semoga sumbangan tuan/puan akan diberikan sebaik-baik ganjaran oleh Allah SWT.
 
Alhamdulillah, hari ini adalah hari Arafah, iaitu hari ke-9 dalam bulan Zulhijah. Hari yang di dalamnya penuh dengan nikmat yang Allah SWT janjikan, seperti sabda Rasulullah SAW:
 
"Tidak ada hari yang paling banyak Allah SWT membebaskan hambanya daripada neraka seperti hari Arafah. Pada hari tersebut Allah SWT mendekati mereka dan berbangga dengan mereka (hamba-hamba-Nya) di sisi Malaikat  dan berkata, "Apa yang mereka mahu" (Sahih Muslim)
 
"Sebaik-baik doa adalah doa pada hari Arafah, dan sebaik-baik zikir yang aku sebutkan dan juga para Nabi yang terdahulu adalah zikir"
 
"Puasa pada hari Arafah, aku berharap Allah SWT akan mengampunkan dosa tahun dahulu dan dosa selepas daripadanya" (Sahih Muslim) 
 
Oleh itu, kami di WAZAN dengan rasa rendah hati mengajak seluruh warga UPM mengambil peluang di waktu kita diuji dengan penularan COVID 19 ini untuk terus membuat kebaikan dengan berpuasa, berzikir dan bersedekah. Semoga kebaikan yang kita lakukan ini akan menjadi asbab untuk Allah SWT memelihara kita, keluarga kita, dan seluruh warga UPM. Bagi tuan/puan yang berhasrat untuk menyumbang atau bersedekah, boleh terus melayari pautan yang disediakan di bawah,
 
 
Terima kasih atas sumbangan dan sedekah ikhlas tuan/puan.
 
#wazandihati
 
RAZALI BIN OTHMAN
Pengarah
Pusat Pengurusan Wakaf, Zakat dan Endowmen (WAZAN)
Universiti Putra Malaysia (UPM)
CENTRE FOR MANAGEMENT OF WAQF, ZAKAT AND ENDOWMENT (WAZAN)
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
+603 9769 6155/6156
+603 9769 2048
W1VMfKxm:10:49