Solat Waktu Kritikal: Panduan Di Luar Kebiasaan | PUSAT PENGURUSAN WAKAF, ZAKAT DAN ENDOWMEN (WAZAN)
» Solat Waktu Kritikal: Panduan di Luar Kebiasaan

Solat Waktu Kritikal: Panduan di Luar Kebiasaan

Harga: RM25.00 (Sem. Malaysia), RM28.00 (Sabah/Sarawak)

Penulis: Dr. Hj. Ahmad Nasir Mohd Yusoff Johan Ismail

Praktik Solat Waktu Kritikal merupakan sebuah buku yang membincangkan secara khusus tentang kaedah-kaedah untuk mengerjakan solat semasa berada dalam keadaan yang sukar dan di luar daripada kebiasaan. Contohnya solat ketika sakit, solat di dalam kenderaan, solat ketika bermusafir dan solat ketika berada dalam ketakutan. Di samping itu, penentu arah kiblat, kaedah berwuduk dan kaedah bertayamum juga dibincangkan di dalam buku ini.

Selain memberi panduan secara jelas dan lengkap mengenai pelksaan solat pada waktu-waktu kritikal, buku ini juga turut dilengkapi dengan adab-adab ketika berada did dalam hutan atau kawasan lapangan serta doa-doa pelindung diri.

Penerbitan buku ini merupakan satu usaha bagi mengajak umat Islam supaya sentiasamengambil berat akan kewajipan menunaikan solat tidak kira dalam apa jua keadaan sekalipun.

Kemaskini:: 05/11/2018 [m.jazmi]

SXETNAe~