WAZAN Serah Ambulans Wakaf Kepada Pusat Kesihatan Universiti | CENTRE FOR MANAGEMENT OF WAQF, ZAKAT AND ENDOWMENT (WAZAN)
» NEWS » WAZAN Serah Ambulans Wakaf Kepada Pusat Kesihatan Universiti

WAZAN Serah Ambulans Wakaf Kepada Pusat Kesihatan Universiti

UPM, 17 Januari 2018- Sumbangan wakaf para penyumbang di WAZAN telah berjaya dimanfaatkan menerusi kejayaan WAZAN merealisasikan dana wakaf ambulan yang selama ini telah diusahakan. Objektif utama yang menjadi teras dana wakaf ambulans ini adalah untuk membantu mempertingkatkan lagi kecekapan Pusat Kesihatan Universiti menerusi penggunaan kereta ambulans baru yang sudah pasti memberi manfaat kepada warga kampus dan masyarakat sekitar UPM. Penyerahan ambulans wakaf ini bukan sahaja memenuhi keperluan dalam aspek bantuan kecemasan tetapi mampu menjadi cerminan yang baik akan ketelusan dan komitmen WAZAN untuk terus membantu menjayakan impian pihak universiti.

 Kejayaan ini turut membuktikan sumber dana wakaf merupakan tunjang penting dalam pembangunan masyarakat dan pembiayaan pendidikan tinggi negara. WAZAN turut melakar sejarah UPM sebagai universiti pertama yang memiliki ambulans daripada sumber dana wakaf yang telah disumbangkan oleh seluruh warga kampus khususnya dan masyarakat setempat amnya kepada WAZAN. Justeru, besar harapan WAZAN untuk menyeru semua warga kampus dan masyarakat umum untuk bersama-sama terus menyumbang bersama WAZAN agar pembiayaan wakaf ambulan ini dapat dipertingkatkan lagi pada masa akan datang.

Date of Input: 17/01/2019 | Updated: 04/03/2019 | m.jazmi

MEDIA SHARING

CENTRE FOR MANAGEMENT OF WAQF, ZAKAT AND ENDOWMENT (WAZAN)
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
+603 9769 6155/6156
+603 9769 2048
BUKaUA2:20:22